دیگر همه ما به خوبی میدانیم که سئو سایت فروشگاهی تا به چه اندازه میتواند در افزایش شانس دیده شدن و به دنبال آن افزایش فروش، تأثیرگذار باشد. به همین دلیل نیز لازم است که آن را بسیار جدی گرفته و به صورت تخصصی و دقیق پیش بگیرید. به همین مناسبت در این مطلب از وبسایت آژانس دیجیتال مارکتینگ آبدین با شما هستیم تا به طور مفصل به موضوع سئو سایت فروشگاهی بپردازیم.
اهمیت سئو سایت فروشگاهی
به طور کلی اگر بخواهیم اهمیت سئو سایت فروشگاهی را مطرح کنیم باید پیش از هر چیز، به خود کاربران و مردم بپردازیم. اصولاً کاربران برای آنکه بخواهند در رابطه با یک خدمات و محصولی، اطلاعاتی به دست آورند و یا آن را خریداری کنند به سراغ موتورهای جستجوگر همچون گوگل میروند و آن را جستجو میکنند.
به همین دلیل هم وبسایتهای مرتبطی که با دریافت رتبه از طریق گوگل در صفحات اول قرار میگیرند، انتخاب شده و کاربران، محصولات، نکات و همینطور مقایسههای موردنظر خود را از طریق آنها یافته و به دست میآورند.
در این میان، طبیعی است که وبسایتهایی که رتبههای خوبی دارند و گزینههای اول انتخابی کاربران به حساب میآیند میتوانند بخش زیادی از کاربران را از مشتریان بالقوه به مشتریانی بالفعل و یا حتی دائمی تبدیل کنند و در نتیجه، شانس فروش بسیار زیادی خواهند داشت. به همین دلیل هم هست که با بررسی و اهمیت دادن به سئو سایت فروشگاهی خود میتوانید شانس دیده شدن بیشتری پیدا کرده و شما هم در میان رتبههای اول نتایج گوگل، خوش بدرخشید.

انتخاب کلمات کلیدی مناسب
فرقی نمیکند که سئو سایت شما مربوط به چه حوزه و یا پلتفرمی باشد. سئو سایت فروشگاهی هم مثل تمامی وبسایتهای دیگر به کیووردهای مناسبی احتیاج دارد که برای انتخاب و بررسی آنها باید زمان و دقت بالایی را به کار بگیرید. برای این کار هم بهتر است که به سراغ کلماتی بروید که در حوزه کاری شما و محصولات و خدماتی که ارائه میکنید به وفور جستجو میشوند و شانس دیده شدن شما را افزایش میدهند.
برای این کار لازم است که با هوشیاری بالا، کلمات کلیدی مناسبی را انتخاب کرده و روی آنها کار کنید. به همین دلیل هم راههای مختلفی پیش رویتان قرار میگیرد که از میان آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
- پیشنهادات گوگل
- تحلیل کلمات کلیدی رقبا
- استفاده از ابزارهای مختلفی مثل Google keyword planner، Ahref، Kwfinder و…
یادتان باشد که تنها انتخاب کلمات کلیدی مهم نیست، بلکه نحوه استفاده از آنها نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و میتواند تأثیر بسیار زیادی در سئو سایت فروشگاهی شما داشته باشد.

ساختار سئو سایت فروشگاهی
انتخاب یک ساختار مناسب برای سئو سایت فروشگاهی نیز بخش مهم و البته گستردهای است که تأثیر بسیار زیادی در سئو سایت فروشگاهی شما خواهد داشت. بعد از آنکه در رابطه با کلمات کلیدیتان تحقیق کرده و آنها را انتخاب کردید باید به دنبال یک ساختار مناسب برای سئو سایت خود باشید. این کار باعث میشود که صفحات به صورت بهتر و مناسبتری در دسترس کاربران قرار بگیرند.
به طور کلی برای ساختار سئو سایت فروشگاهی دو قاعده و اصل کلی مطرح میشود:
- ساختار سایت شما باید کاملاً ساده باشد
- اصولاً هیچ صفحهای نباید بیشتر از سه کلیک از صفحههای دیگر فاصله داشته باشد.
۱- اهمیت صفحه اصلی
قبل از هر چیز باید بدانید که صفحه اصلی سایت شما، به عنوان قویترین و همینطور معتبرترین صفحه از وبسایت شما شناخته میشود. اصولاً مسئله لینک سازی داخلی که از یک صفحه به صفحه دیگر انجام میگیرد، مسئله بسیار مهمی است که میتواند اعتبار و همینطور قدرت صفحه مبدأ را به مقصدها نیز انتقال دهد.
۲- دسته بندی دقیق
شما میتوانید با مشخص کردن دستهبندیهای دقیق و متفاوت برای سایت خود، آن را منسجمتر کرده و معماری اطلاعات خود را نیز به شکل درست و اصولی تعریف کنید.
۳- برچسب مناسب
در این میان، انتخاب برچسبهای درست، مرتبط و همینطور سئو شده نیز میتوان مسئله بسیار مؤثری در بهبود سئو سایت فروشگاهی شما باشد.
سعی کنید با شنیدن پادکست سئو اطلاعات خود را افزایش دهید و موارد مهم تکنیک سئو در سال ۲۰۲۱ را بشناسید.

استفاده از بخش وبلاگ
علاوه بر تمامی مواردی که ذکر کردیم باید بگوییم که با طراحی بخش وبلاگ و همینطور تولید محتواهای کاربردی و باکیفیت میتوانید ارزش صفحات دیگر را نیز افزایش داده و آنها را نیز به هم، به محصولات و همینطور به دستهبندیها لینک سازی نمایید. این کار، سیاستی است که میتواند جایگاه سئو سایت فروشگاهی شما را رشد دهد.
بهینهسازی سئو داخلی
برای آنکه سئوی داخلی وبسایت خود را بهینهسازی نمایید موارد بسیاری وجود دارد که پیش روی شما قرار میگیرد. برای مثال شما میتوانید URL خود را بهینهسازی نمایید. یادتان باشد که URL صفحات شما باید کوتاه و همینطور شامل کلمات کلیدی اصلی باشد.
در کنار این سعی کنید که تیتر اصلی و همینطور توضیحات متا را نیز بهینهسازی نمایید. معمولاً بسیاری از افراد در وبسایتهای فروشگاهی خود، این موارد را به صورت یکسان در صفحات مختلف مشخص میکنند، در صورتی که لازم است تیتر و همینطور توضیحات متای هر صفحه نسبت به دیگری کاملاً منحصر به فرد باشد.